Vecka 13 åk 4 och 5

Vollsjö skola vecka 13

Måndag:  LOV

 

Tisdag:  På tisdagen hade vi gympa direkt och vi hade en rolig uppvärmning.

Efter uppvärmningen hade vi spökboll, den gamla sorten och en ny variant. Det är på helplan med bänkar i mitten, där bak är det en plint och två korridorer av rep som går mot mitten. Det finns en inhägnad där alla spöken ” alla som har blivit tagna av en boll de går till de andras inhägnad”.

Sen hade vi lite religion på temat. Sista passet hade vi engelska och matte. På engelskan fick vi beting/uppgifter. På matten lärde vi oss bråk ”inte slagsmål”.

Onsdag: På onsdagen hade alla vi i den lila gruppen första passet i musik. Vi fick spela och lära oss om gitarr, och vi fick lite musikläxa.

Sen efter rasten hade en grupp hemkunskap, och en andra lite svenska arbete/en läsande klass.

Efter matrasten hade vi en halvtimmes matte innan det var idrott. På idrotten hade vi som uppvärmning, rockrings pjätt. Det är som vanlig pjätt fast om man åker ut så ska man rocka en rockring tio varv.

Sen hade vi rockrings stafetter.

Torsdag: På torsdagen hade vi första passet engelska alla femmor. Vi fick göra vår läxa och arbetsuppgifter. Sedan hade vi klassråd och vi önskade mat till önskeveckan.

Sen efter fruktrasten hade vi fysik, bara halvklass. Där pratade vi om el, batterier, sladdar och lampor.

Sist hade vi matte och svenska. På matten pratade vi om bråk, och vi fick en läxa om bråk. Vi hade också ett tabelltest som händer varje torsdag.

Fredag: Idag hade vi historia och ett historieprov. Och det var första april också.

Efter rasten och testet hade vi femmor IUP tid ” göra färdigt tid ” medan fyrorna hade matte. Sen hade vi i lila gruppen kraft och lite övningar/lekar.

Efter maten och matrasten hade vi femmor fast uppdelade i grupper. Den ena gruppen började med engelska och den andra gruppen hade matte sen bytade vi efter halva tiden. På matten vikte vi papper i olika bråk uppgifter. I engelskan fick vi göra klart läxan ännu en gång, och göra en faktatext om Sverige färdig.

 

AV

Emil Larsson

&

Sebastian Larsson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *