Vårtecken!

I åk 1 har eleverna arbetat en tid med vårtecken och årstider och fått träna på årstidsväxlingar i naturen och hur man känner igen årstider. De ska snart få avsluta sitt tema med en härlig dag i naturen där de ska få leta efter pinnar och sedan grilla pinnbröd och kanske få se ett och ett annat vårtecken.

Idag har eleverna fått förbereda degen till pinnbröden och då också fått träna lite matematik och volym men även samarbete.  Hur mycket mjöl behövs? Hur mycket är en deciliter? Vem ska få göra vad? Hur kan vi turas om?

”Undervisningen i ämnet biologi ska syfta till att eleverna utvecklar kunskaper om biologiska sammanhang och nyfikenhet på och intresse för att veta mer om sig själva och naturen. Genom undervisningen ska eleverna ges möjlighet att ställa frågor om naturen och människan utifrån egna upplevelser och aktuella händelser.” (lgr11)

Nu håller vi tummarna för bra väder så inte grillen slocknar!