SÖRF besöker åk 2 och åk 5

Förra veckan fick åk 2 och 5 besök av SÖRF räddningstjänsten syd. Klasserna fick veta lite om hur brandmän arbetar och vad man ska tänka på hemma för att det inte ska börja brinna. De påminde om brandvarnare och att det ska bytas batteri i brandvarnaren 1 december varje år. De berättade också om SOS och att det finns en app som man kan använda om man behöver akut hjälp. Sedan fick klasserna gå ut och titta på brandbilen och dess funktioner. Tydligen finns det 200 meter slang i en brandbil!  Eleverna fick känna på att bära den 23.9 kg tunga klippverktyget Holmatro. De fick även titta inuti brandbilen och veta vilka funktioner som finns där. Ett intressant möte mellan elev och framtida yrke!

”Skolan ska ansvara för att eleverna inhämtar och utvecklar sådana kunskaper som är nödvändiga för varje individ och samhällsmedlem. Dessa ger också en grund för fortsatt utbildning.”(Lgr11)