Engelskavecka

Vi arbetar den här veckan med att tala, samtala, läsa och skriva på engelska. Veckan började med en hälsning från en skola i London där tre tjejer hade fått i uppgift att ta reda på mer om svenska familjer. De undrade hur en familj i Sverige kunde se ut. Eleverna fick sedan arbeta med att skriva om sina familjer och presentera detta muntligt genom en avatar.

Nästa dag var det ett gäng tjejer till som undrade över vad det fanns för hobbies och fritidsaktiviteter som svenska barn tyckte var roligt att göra. Detta fick eleverna fundera över och sedan skriva om och presentera muntligt i ett presentationsprogram.

Idag har det handlat om mat och framförallt frukost som eleverna i London undrar över. Vi har skrivit och pratat om mat och frukost och sedsn gjort en stop motion film om det bästa frukosten någonsin.

Ska bli kul och se vad eleverna i England vill veta om oss i morgon!