En helt vanlig dag på Vollsjö skola

Till bloggen idag tänkte jag gå runt på lite olika ställen. Här händer så mycket bra saker i de olika klassrummen att jag gärna vill dela dessa med er. Så jag började ute där åk 4 hade uppdatering och genomgång av skolregler och brandregler.

Jag går sedan till förskoleklassen, där sitter eleverna i grupper fördelade på 8 bord. De ligger och vilar sina små huvuden och väntar på instruktionerna från sin lärare. De ska delas in i ännu mindre grupper och få titta på Bokstavslandet på en Ipad. Namnen i grupperna ropas ut och tills sist sitter alla i en grupp och många elever känner igen melodin till Bokstavslandet och sjunger med.  Idag tittar de på avsnitt nr 15.

Jag gå vidare och stöter på åk 3 som sitter i matsalen och arbetar. Några elever har lästräning, några elever sitter med en ipad och spelar ett nytt mattespel som heter ”Monkeys”. De visar ivrigt hur bra det går för dem. Läraren sitter med en elev och har bedömningsuppgift i matematik. På bordet ligger små klossar i blått och rött som ska sorteras.

Min tur fortsätter bort mot åk 5-6. I lilla oasen finns det en mindre grupp med 6:or som ska ha muntlig redovisning. Det märks på stämningen att det är fokuserat och lite nervöst. Jag går vidare till åk 5 som har matte. Där  arbetar de med förmågan att räkna division med decimaltal. Det är alldeles tyst i rummet. Jag känner att jag behöver gå till nästa klassrum så de får tillbaka sitt fokus.

Till sist svänger jag förbi resten av åk 6. Där sitter de som väntar på att få göra den muntliga redovisningen och de som redan har gjort sin redovisning. Lite nervös och lättad stämning lite blandat.

Åk 1 och åk 2 hann jag tyvärr inte med. Det får bli till nästa gång.

Så många förmågor och så mycket att lära sig och så många nyfikna, glada och fokuserade barn och detta på en helt vanlig dag här på Vollsjö skola. Visst är det underbart!

Detta bildspel kräver JavaScript.