Vollsjö skolas friidrottsdag!

Idag har eleverna på Vollsjö skola haft sin årliga friidrottsdag. Under veckorna som har varit har eleverna fått träna på olika friidrottsgrenar och förbereda sig inför dagen. Det har varit 60 meter, längdhopp, kast med liten boll och så har de fått träna på att springa stafett med stafettpinne.

Dagen började otroligt bra med det vackra och varma vädret. De olika klasserna gick tillsammans till Åvallen där de sedan delades in i olika grupper med elever i olika åldrar.

Sedan var det full aktivitet på idrottsplatsen hela förmiddagen. Det var helt fantastisk att se hur de äldre barnen hjälpte och hejade på de yngre barnen. Det var också fantastiskt och se hur både de yngre och äldre kämpade och gjorde sitt bästa idag.

Vid lunch gick vi sedan tillbaka och fick i oss ny energi. Den behövdes till sista aktiviteten som var stafett och som eleverna sprang! Härligt!

Vår friidrottsdag fokuserar mycket på att hjälpa och heja fram varandra och att man tillsammans är stark. För att uppmuntra detta hade vi utöver den individuella prestationen även en klasskamp. Förra året var det åk 3 (nuvarande åk 4) som vann och fick ha pokalen i sitt klassrum. Idag var det åk 2 som kämpat sig till vinst. Ett stort grattis till er och ett stor grattis till alla andra elever som har slitit och kämpat idag! Ni är värda en guldmedalj allihop!

Genom undervisningen i ämnet idrott och hälsa ska eleverna  ges förutsättningar att utveckla sin förmåga att röra sig allsidigt i olika fysiska sammanhang.