Välkomna tillbaka!

Som vi har längtat efter er alla! Ett härligt sommarlov har kommit till sin ända och det är dags att återgå till vanliga rutiner. Klockan ska ställas, kläder plockas fram och tiden på morgonen blir lite kortare än vad vi har vant oss vid. Men allt detta leder ju så klart till något kul. Skolan!

Hoppas ni har längtat lika mycket som vi och att ni känner er redo för skolstart för det gör nämligen vi i personalen på Vollsjö skola. Vi har i sommar tagit fasta på klassrumsmiljöer och lärmiljöer och era klassrum ser inte riktig likadana ut som de gjorde när ni gick på sommarlov i juni. Färgtema, läshörner, ståbord och sittbord är något som ni kommer att få möta i några av klassrummen i höst. Vi har även fokus på lärandematriser och hur man kan tydliggöra och konkretisera kunskapskraven så eleverna förstår vad de ska lära sig i förväg.  Allt för att ta vara på nyfikenheten,  väcka lusten att lära samt att synliggöra lärandet för våra elever.

Glöm nu inte ta med er det som  Pia skrev i sommarbrevet, att ni varje dag ska tänka på att vara: vetgiriga, frågvisa, undrande, ifrågasättande, respektfulla, vänliga och kamratliga och så klart viljan att vara nyfiken. Kunskap är coolt!!

Välkomna till läsår 2017/2018!

Önskar

Personalen på Vollsjö skola