Uppstartsmöte InnoCarnival för åk 6 onsdagen den 6 december

Onsdagen den 6 december åkte åk 6 med Skånetrafiken till Malmö och besökte Cool Minds. Cool Minds är ett lek och kunskapslabb i Malmö som samarbetar med Innocarnival med syfte att hjälpa till att starta upp olika projekt som är kopplade till FN och deras 17 globala hållbarhetsmål.

InnoCarnival är ett projektet där lärare och elever deltar i kreativa lärprocesser och inspirationsseminarier med tema Hållbar Utveckling, denna gång med fokus på FNs 17 globala hållbarhetsmål. Projektet kommer avslutas med en innovationskarneval på Malmö Live 5-6 april 2018 där vi  kommer att visa upp och presentera vårt arbete vid en egen monitor.

Vi tog bussen tidigt på morgonen och hade en lång resa in. Byte i Sjöbo och byte i Malmö innan vi var framme. På Cool Minds tog Fabian och Felicia hand om klassen och bjöd in till en brainstorming med fokus på hur man genom en app eller ett spel ska kunna göra världen till en bättre plats utifrån de globala hållbarhetsmålen.

Sedan fick eleverna prova på att programmera och sedan fundera ut en prototyp till sin ide´.

Nästa steg är att tillsammans välja ut en av alla idéer och bygga upp projektet kring det förslaget. En riktigt utmaning som åk 6 kommer att ta sig an med hull och hår. Det ska bli roligt att få vara med på denna resa från brainstorming till färdigt koncept.

Vi önskar åk 6 lycka till i denna tävling. Vi tror på er!!