Ultimateturnering åk 4

Tisdagen den 10 maj fick åk 4 åka i väg och spela en Ultimateturnering med andra fjärdeklassare i Sjöbo kommun.

Ulitmate är en bollsport som går ut på fairplay och samarbete. Planen är indelad i zoner och spelarna ska tillsammans försöka passa bollen med händerna från en zon till en annan. Det kluriga i spelet är att man inte får springa med bollen.

Det speciella i turneringen är att det inte räknas poäng utan eleverna spelar för att det är kul och för att bra för kroppen att röra på sig.

Vi åkte på morgonen med bil ner till Sjöbo IP och vädret kunde inte ha varit bättre. Vi tog plats vid ett bord och eleverna njöt i solen. Några matcher spelades innan det var Vollsjö´s tur och våra elever kunde värma upp i lugn och ro.

När två matcher var spelade intog vi vår medhavda lunch. Pastasallad med köttbullar och måltidsdricka var inte helt fel efter mycket hårt arbete.

Sedan spelades två matcher till och eleverna påpekade att de inte hade trott att det skulle vara så roligt som de hade det. Ett gott betyg för denna dag och vi tackar de som höll i dagen och styrde upp så detta kunde genomföras. Tack och vi hoppas på att det blir en turnering nästa år också.