Skolbio åk 4-5

Idag har åk 4-5 åkt till Flora biografen i Sjöbo och tittat på Jörgen+ Anne= sant.

Filmen handlade om Anne 10 år som tidigare inte tyckt att kärlek var något speciellt men blev totalförälskad i Jörgen när han kom nyinflyttad till klassen. Men det var inte bara Anne som blev kär utan även den populära och elaka Ellen. Anne och hennes kompis Beate försökte med alla medel få Jörgen att förstå att han skulle välja Anne även om det behövde gå så långt som att skriva falska kärleksbrev.

I denna kärlekshistoria fick vi även följa historien om Helga som hade bott i samma hus som Jörgen flyttade in i. Hon var plötsligt borta en dag och ryktet gick att hennes pappa hade mördat henne och murat in henne i väggen och att det nu spökade i huset.

Hur kärlekshistorian och spökhistorian hänger ihop är Annes bror skyldig till.

Det var en mycket fin film med fokus på kärlek, vänskap, relationer och på att vuxna kanske inte alltid har rätt.

Filmen är en del av kultursatsningen för barn och unga i Sjöbo kommun.