Piratenloppet

Efter några dagar med försmak av sommaren så är vädret lite svalare idag. Alldeles perfekt för att springa i. Klockan är 8.30. Ute på skolgården hörs det glada tillrop och musik som lockar en till att dansa. Det är en härlig stämning och den smittar av sig. Tiden visar att det är dags för uppvärmning. Eleverna som tidigare varit utspridda samlar sig nu och lyssnar förväntansfullt på vad som ska hända härnäst. Helena är en utmärkt instruktör och eleverna tittar, lyssnar och gör efter. Vissa rörelser kräver mer fokusering än andra. De kämpar tappert med en balansövning.

Men varma blir de och vi går sedan tillsammans ner till Piraten och till lyktstolpen som dagen till ära har fått ett rött och vitt band fastknutet runt sig. Vi är nu framme vid riktmärket för start. Eleverna ställer upp och har olika planer för loppet i sina tankar. Några ska gå. Några vill vinna. Några vill springa hela vägen. Några ska springa lite och gå lite. Man får göra precis som man vill.

Starten går och man ser en stor klunga med ben, armar, hästsvansar och  gymnastikskor i olika färger röra sig och försvinna mot skogen och mot mål. 1,5 km senare droppar eleverna, en efter en, in i mål på Åvallen efter att ha tagit sig fram efter sin förmåga.  Vilka fantastiska barn, vilka kämpar! Pulsen är hög, kinderna har fått fin färg och de flesta har ett leende på läpparna precis som det ska vara när man gjort sitt bästa. I mål väntar frukt och dryck för att snabbt fylla på energinivån.

Det bästa är att stämningen är fortfarande lika härlig som innan start. Eleverna som kommit in i mål står och hejar fram de som är på väg till mål. Det ger extra energi och man ser hur de sista krafterna töms ut i en härlig spurt. Vollsjö skola har världens goaste barn!

Årets vinnare i Piratenloppet 2016 i åk 4-5 och åk 6.