Piratenloppet 2017

Tisdagen den 23 maj var det återigen dags för vårt traditionella Piratenlopp. Åk 5-6 har varit delaktiga i planeringen och har bland annat bestämt rundan, snitzlat banan, ordnat diplom, priser och uppvärmning. Detta gjorde eleverna riktigt bra!

Det var en fin dag att vara ute på. Solen sken och fåglarna kvittrade. Alla skulle träffas nere vid Piraten och där delades eleverna upp i 4-6 respektive F-3. Några av våra fotbollskillar höll i en uppvärmning med rörelse och stretching och några andra elever höll i en dansuppvärmning, sedan skiftades grupperna så alla var riktigt varma och fått upp andningen innan starten.

Sedan fick 4-6 eleverna starta. Startlinjen var noga utritad med tavelkrita och vi hade till och med riktiga startskott och en stund efter var det F-3 tur.

Vilken fart det sedan blev på alla barnen. Det tog inte många minuter för dem att ta sig från start till mål. Vilka kämpar! Fort gick det! Fina rosor på kinden hade de och hög puls. I mål väntade sedan vatten att dricka och frukt att äta.

På eftermiddagen när alla var tillbaka i sina klassrum gick åk 6 runt och delade ut priser till de tre främsta i varje klass. Alla som deltagit fick diplom!

Vi ser fram mot nästa lopp!