Lucia 2017

I idrottshallen sitter alla klasserna på anvisad plats. Det är mörkt i hallen. Vår vaktmästare som alltid ställer upp för oss har hjälpt oss med att täcka för nästan alla fönster och dörrar.  Alla småpratar lite med varandra och framme vid plasten där snart luciatåget ska stå står det ljusstakar med tända ljus och ger en behagligt och varmt välkomnande ljus i rummet.

Eva går fram och hälsar alla välkomna, stora som små. Dörren till flickornas omklädningsrum öppnas och luciatåget börjar sjunga den för alla bekanta luciasången.

Det går en Lucia för åk 5 och en för åk 2 i täten, sedan kommer tärnor, en stjärngosse, några pepparkaksgubbar och många tomtar tassande.

Vi får höra vacker sång från hela tåget med en fin blandning av julsånger och några elever läser verser för oss mellan låtarna. Vi fick verkligen en stor dos av julstämning.

Ett riktigt fint luciatåg fick vi se i år igen.  Mycket bra genomfört av alla inblandade. Det krävs en hel del att få det att fungera och tillsammans löser man det mesta.

Tack också till alla i köket som fixade god fika och ännu mera julstämning för oss alla efteråt.