Innocarnival 2018 Åk 6

Under ett halvårstid har nu åk 6 arbetat med ett innovationsprojekt som ett led ur innovationstävlingen som heter Innocarnival 2018.

Idag har vi varit inne i Malmö på Malmö Live och visat upp vårt projektarbete och så här har våra elever presenterat sin app:

Var med och rädda världen!
Samla skräp i olika miljöer och lär dig mer om hur du ska ta hand om naturen. Följ Stefan, Lina och dem andra när de städar upp i naturen. Du får poäng när du har samlat upp skräp. För poängen kan du sedan köpa andra gubbar som du kan använda i spelet. Du kan också välja att betala med riktiga pengar så skänker du dessa till olika välgörenhetsorganisationer som arbetar med att förbättra miljön t ex WWF och Röda korset. I spelet får du lära dig om hur du ska panta och ta hand om naturen. Det dyker upp en del faktarutor om vad skräpet gör med naturen och du får förslag på hur du ska göra för att göra det bättre. Du möter olika typer av skräp på banorna som behöver sorteras på rätt sätt. I spelet får du lära dig hur.

Uppe i högra hörnet finns det en sopsäck som blir större ju mer skräp du samlar. Se till så den inte exploderar och kom i håg att sortera rätt i rätt tid.

I slutet på varje bana finns det en återvinningsstation där du ska sortera skräpet du samlat på rätt ställe. Du får mer poäng ju fler rätt du har. Lägger du i fel får du minuspoäng.
Så kasta dig ut i på olika ställen i världen och hjälp till att städa upp och gör rent i naturen. På resan kommer du att lära dig mycket om hur du ska ta hand om vår natur. Den kommer att tacka dig!

Åk 6 har idag fått berätta och visa för alla som besökt innocarnival om sitt arbete från början till slut. De har också fått ta del av andra klassers fantastiska idérikedom.

Tyvärr blev vi inte nominerade till bästa innovation men mycket musik, trummor, cirkus, tal och annat skoj har gjort ett fint avtryck hos hos alla.

I morgon är det dags igen och kanske kanske kan vi vinna pris för bästa arbetsprocess. Önska oss lycka till!