Happy Halloween!!

Tekniska förvaltningen arbetar med vatten och avlopp, avfall och parker mm. En del av deras uppdrag är att ta hand om våra parker och se till att dessa sköts.

Förra hösten, inför halloween, fick årskurs 5 och 6 samt Navet i Sjöbo tätort vara med och skapa sina egna pumpa-lyktor som sen fanns att beskåda i de två stora rondellerna vid infarterna till Sjöbo.

I år fick vi frågan om vi var intresserade av att låta våra elever delta i projektet.  Vi tackade så klart ja till detta. Så i tisdags kom det 20 pumpor levererade av Tekniska förvaltningen. Eleverna fick en mall att ta hem och fick funderar på hur just deras pumpa skulle se ut och i onsdags satte vi igång att skapa. Plåster, knivar, matavfallspåsar, underlägg var framtaget och förberett. Kärnorna ville Trätofflan ta hand om och rosta.

Var och en av eleverna hade olika strategier för att arbeta med sin pumpa, några gjorde den traditionella pumpan, någon hade sin värsta mardröm (att batteriet på mobilen endast var 1%) och någon snidade vackra mönster i sin pumpa. Men fina blev de allihopa och eleverna var nöjda med sitt resultat.

Pumporna kommer i veckan att placeras ut vid lekplasten i Vollsjö. Glöm inte ta en promenad och titta på de fina (läskiga) pumporna.

Happy Halloween!

 

 

”Eleverna ska få uppleva olika uttryck för kunskaper. De ska få pröva och utveckla olika uttrycksformer och uppleva känslor och stämningar. Drama, rytmik, dans, musicerande och skapande i bild, text och form ska vara inslag i skolans verksamhet. En harmonisk utveckling och bildningsgång omfattar möjligheter att pröva, utforska, tillägna sig och gestalta olika kunskaper och erfarenheter. Förmåga till eget skapande hör till det som eleverna ska tillägna sig.” Lgr 11, Skolans värdegrund och uppdrag.

Detta bildspel kräver JavaScript.