Fyra ”små” rätter

Idag har åk 5 haft praktisk engelska och fått laga asiatisk mat med recept på engelska. De har fått använda flera sinnen för att lära sig nya ord och fraser. Det har doftat underbart på hela skolan idag och eleverna har fått laga mat både till sig själva och till lärare. Det är viktigt med en mottagare för att känna motivation och glädje. Klassen delades in i grupper och varje grupp fick en rätt att tillaga. Skolans mål är att ju att få elever att våga skapa,  bli nyfikna och få känslan av att lyckas. Vi vill också få eleverna att ta initiativ eget ansvar och utveckla sin förmåga att arbeta med andra.   Uppgiften idag är ett ypperligt exempel på att få eleven att nå detta mål. Tänk vad mycket man lär sig genom att laga mat!

Nästa gång är det amerikanskt tema!  Gissa vad det blir!