Friidrottsdag

Idag har vi haft friidrottsdag på Vollsjö skola. Under tre veckors tid har eleverna under idrottstimmarna tränat på olika friidrottsgrenar. Bland annat längdhopp, kast med liten boll, 60 meter och stafett. Idag var det dags att få testa på att tävla mot andra klasser i klasskampen.  I klasskampen tävlar man inte individuellt utan får ett visst antal poäng för en viss prestation. Dessa poäng klassen samlar in fördelas sedan jämt över antalet elever i klassen och den klass som har mest poäng vinner.

Under dagen har eleverna varit indelade i åldersblandade grupper och tävlat mot varandra.  Det har varit en fantastiskt rolig dag. Alla har kämpat och gjort sitt bästa. Vi hade till och med tur med vädret.

På förmiddagen var vi på Åvallen och tävlade i 60 meter, längdhopp, kast med liten boll och kulstötning (åk 6).

Efter alla kast, lopp och hopp gick vi tillbaka och åt lunch på skolan som vanligt. Sedan träffades de olika lagen och sprang stafett. Det var så härligt att se alla eleverna samlade på fotbollsplanen i de olika grupperna och alla sprang för varandra. En härlig Vi-känsla!

Sedan var det prisutdelning och det blev ett rafflande avslut. Oerhört jämnt hela vägen. Men en vinnare måste koras och på 4:e plats kom  åk 1, 4 och 5. På 3:e plats åk 6, På 2: a plats åk 3 och med hela 9 poäng kom åk 2 på 1:a plats.

Grattis till åk 2!!

Priset är en fin vandringspokal som kommer att finnas i åk 2´s klassrum tills det kommer en ny värdig vinnare i nästa klasskamp.

”Skolans mål är att varje elev:

• respekterar andra människors egenvärde,
  • tar avstånd från att människor utsätts för förtryck och kränkande behandling, samt medverkar till att hjälpa andra människor”.

”Undervisningen i ämnet idrott och hälsa ska syfta till att eleverna utvecklar allsidiga rörelseförmågor och intresse för att vara fysiskt aktiva och vistas i naturen. Genom undervisningen ska eleverna få möta många olika slags aktiviteter.”( ur Lgr 11, kursplan- idrott och hälsa samt normer och värden.

Klasskampen ordnades för tredje året i rad