Drömmarnas hus på besök i åk 4 och 5

Idag har Drömmarnas hus varit på besök hos oss. Drömmarnas hus arbetar med barn och ungdomskultur och kommer gärna ut till skolor för konstprojekt. Vi fick som första uppdrag att fundera på en form. Detta var inte lätt men vi kom på olika former som t ex cirklar, trianglar, blad, kvinnliga och manliga former och mycket annat. Sedan fick vi titta på ett konstverk och fundera på vad konstnären ville säga med sitt verk. Tankar som kaos, monster, ögon, munnar, inget och mycket annat vandrade runt i rummet. Att analysera konst var svårt!
Sedan fick vi lämna klassrummet en kort stund då konstpedagogerna förberedde rummet. När vi kom tillbaka in igen var borden med de vita dukarna uppdukade med fat av alla dess sorters olika garner i mängder av olika färger.
På varje elevs plats fanns det en lite rund betongstomme och i den stommen satt det fast tre eller fyra stänger av koppartråd. Uppe i änden av trådarna var tråden böjd som en cirkel.
Nästa uppdrag vi fick var att fundera på en känsla och sedan skapa ett konstverk med denna känsla och med det material vi fått.
Lite osäkerhet och fniss kunde höras men eleverna kom snabbt igång med uppgiften. Och vilka konstverk sen! Till sist skulle konstverken namnges och eleverna fick visa upp och berätta om sitt verk.  Titlar på verken var bland annat ”Grillen”, ”Bert”, ”different flower”, ”Heart broken”, ”Corona”, ”stress” och mycket annat. Detta var kul!!

Tack för ert besök i dag Drömmarnas hus!