Djurvisardag

Idag var det Djurvisardag på Vollsjö skola. För er som inte vet riktigt vad det innebär kan vi beskriva det så här: Den elev som vill är välkommen att ta med sig ett djur att visa upp under skoldagen. Syftet är att få eleverna engagerade och intresserade av att både redovisa muntligt och skriftligt.  Vad är då inte bättre än att välja ett tema som intresserar många och dessutom resulterar i att man får ta med sin bästa vän till skolan!

Uppdraget som eleverna får, när de väljer att ta med sig ett djur, är  att kort skriva en presentation av sitt djur. Vad är det för ras? Vad djuret heter? Vad det har för egenskaper och intressen? och så vidare.  Alla på skolan får sedan går runt och titta på/klappa/gosa och lära sig mer om sitt favoritdjur.

Idag hade vi två hästar, en undulat, en dvärghamster, två katter och 11 hundar på besök samt ett litet lamm. Gosfaktorn var mycket hög!