Barnboksveckan 2020

Barnboksveckan firas i november då även den nationella läsdagen firas. Torsdagen under vecka 46 är en nationell läsdag. Det arrangeras olika aktiviteter runt om i landet för att fira detta och även vi på Vollsjö skola deltar i detta firande.

I förskoleklassen har man utgått ifrån kända barnbokskaraktärer och eleverna har fått gissa karaktärerna genom att bara titta på siluetterna. De har sedan fått höra olika berättelser från olika barnboksförfattare och fått teckna sina favoritkaraktärer.

Att läsa är ett viktigt inslag varje dag och det sägs att man behöver läsa cirka 5000 (13,6 år)timmar för att bli en god läsare. Det kan  omvandlas till ungefär ca 43 km text, vilket är lika långt som ett maraton. Den här utmaningen står alla barn framför. Det är inte lätt att vara liten!

Så läs för ditt barn, läs med ditt barn, och lyssna på ditt barn en liten stund varje dag!