Bananpjätt och rockringar

Idag är det måndag och för förskoleklassen innebär det idrott första passet. Förmågan eleverna ska träna på idag är att röra sig allsidigt i olika fysiska sammanhang. Framförallt är det motoriken som är i fokus idag. I idrottshallen ligger det utlagt plintar, rockringar, ”tjockmattan” med rep, bommar och häckar. Eleverna sitter i en ring på golvet och det är genomgång av uppvärmingen. ”Bananpjätt” säger pedagogen. Är det någon som gjort bananpjätt innan? JAAA! ropar eleverna i kör. Två tagare och de andra ska låta bli att bli tagna. Blir man tagen ställer man sig upp med händerna i luften som en banan och två andra som är bananflugor måste hjälpa den som blivit en banan för att bli fri. Halva idrottshallen fylls av springande, tjoande och hoppande 7 åringar. Uppvärmingen är i gång. Sedan väntas det stationsträning med  balansträning genom att stå på händer, gå på bommar, och rocka rockring. En bra start på en måndag eller hur!