Årets vänskapsdag!

Idag har Vollsjö skola haft vänskapsdag.  Härliga elever, lärare och övrig  personal har tillsammans gjort dagen till en riktigt fin dag. Elevrådet började redan igår med att förbereda dagen genom att röra ihop chokladsås för att överraska sina kompisar med marängsviss efter lunch. Vi tackar köket för all hjälp!

Sedan har det hänt saker. Eleverna har varit indelade i åldersblandade grupper och började dagen med att göra vimplar. Dessa vimplar blev oerhört välgjorda och även om grunden är densamma ser ingen vimpel likadan ut. Men alla är precis lika fina!

Efter rasten fick sedan eleverna i tur ordning måla sin hand på en mur som finns ute på skolgården. Resultatet måste ses! Från en tråkig betongklump till ett gemensamt konstverk där alla elever och lärare har fått sätta sin prägel.

Denna konst session varvades med samarbetsövningar där eleverna i en övning av många fick tänka ut ett gemensamt namn till sin grupp. Hur gör man för att komma överens? Hur kan alla få tycka till? Kan alla få sin vilja igenom? Vågar alla tycka till? Varför/Varför inte? Det vara många namn som föreslogs. Bland annat;Bananerna, Vollsjös vänner, Team fabulous och Vänskapslaget. Dessa namn skulle sedan användas till att heja fram sina vänner under dragkampen som hölls under eftermiddagen.

Och vilken fantastisk eftermiddag det blev. Även om det blåste mycket var det många glada och dragkampssugna barn. Det blev många jämna matcher. Elever och lärare möttes i finalen och slutade med en välförtjänt elevvinst.