Åk 5 på 4:e och 2:a plats i årets Basketturnering!

I veckan som varit har de flesta årskurs 5 klasserna i Sjöbo kommun haft basketturnering. I tisdags var det pojkarna som fick spela och i onsdags var det tjejernas tur. Pojkarna fick spela på hemmaplan här i Vollsjö medans tjejerna åkte i väg till Blentarp för att spela sin turnering.

Under veckorna som gått har eleverna tränat basket på idrotten och var verkligen peppade och väl förberedda inför tävlingsdagen. Denna förberedelse har verkligen varit mödan värd då pojkarna tog sig ända till fjärdeplats och flickorna tog en välförtjänt 2:a plats.

Ett stort tack till alla engagerade domare och lärare, det är tack vare er detta roliga event går att ordna!! En stor eloge till alla fantastiska spelare, som ni har kämpat!!

Genom undervisningen ska eleverna ges möjlighet att utveckla sin samarbetsförmåga och respekt för andra. Undervisningen ska skapa förutsättningar för alla elever att under hela sin skoltid kontinuerligt delta i skolans fysiska aktiviteter och bidra till att eleverna utvecklar en god kroppsuppfattning och tilltro till sin egen fysiska förmåga.”(Lgr11, idrott och hälsa)