Skolbio för åk 6

”I mötet med olika typer av texter, scenkonst och annat estetiskt berättande ska eleverna ges förutsättningar att utveckla sitt språk, den egna identiteten och sin förståelse för omvärlden” Lgr 11

I fredags fick eleverna i åk 6 åka till Flora Biografen i Sjöbo för att se T.S Spivets fantastiska resa. Filmen är ett led av tre i ett filmprojekt från Sjöbo kommuns kulturprogram för grundskolan i Sjöbo.

T.S. Spivet är ett tioårigt geni som bor på en farm med sin skalbaggetokiga mamma, cowboy till pappa och 14-åriga syster som drömmer om att bli Miss America. En dag får han meddelandet om att han vunnit ett åtråvärt pris för sin senaste uppfinning och att han därmed bjuds in till en gala, där han också förväntas hålla tal. Utan att berätta för någon ger han sig nu ut på en resa för att ta emot sitt pris. Det resulterar i en road movie där T.S. möter både udda personer som hjälper honom vidare samt även sina egna sorg och skuldkänslor. Filmen är regisserad av Jean-Pierre Jeunet som även gjort Amélie från Montmartre.

Filmen var mycket sevärd och genom 3D-glasögon fick eleverna en hisnande filmupplevelse.

Nästa vecka väntar ett möte med filmpedagogen John Belfrage och i oktober ska eleverna få besöka Ystad Studios.